Skip to main content

Baza tehnickih podataka UB

O bazi tehničkih podataka

Baza podataka o mehanizaciji sadrži osnovne podatke o tehničkim karakteristikama i tehnološkim parametrima osnovne otkopne i transportne mehanizacije. Baza je neophodna podloga za izradu softvera za operativno planiranje i proračun kapaciteta i vremena otkopavanja, ali i za druga softverska rešenja kao što su: održavanje opreme, nabavka rezervnih delova, praćenje proizvodnje i slično.

Baza sadrži osnovne tehničko-tehnološke karakteristike otkopne mehanizacije: rotornih bagera (broj vedrica, brzina kopanja, dužina strele, brzine kružnog kretanja i dr), bagera vedričara i deponijske mašine, zatim transportne, odnosno trakastih transportera, deponijskih mašina. Projektovana je fleksibilno, tako da se može dopuniti i pomoćnom mehanizacijom bez promena strukture same baze.

Kurs kreirala

Course Staff Image #1

Ranka Stanković

Docent na Kaedri za primenjenu matematiku i informatiku Rudarsko-geološkog fakulteta, Šef Računarskog centra Rudarskog odseka Rudarsko-geološkog fakulteta Univerziteta u Beogradu. Predaje više predmeta iz oblasti informacionih tehnologija, geoinformatije, geostatističkog modeliranja ležišta, GIS-a.

Licenca: CC Attribution-NonCommercial-ShareAlike (CC BY-NC-SA)

  1. Course Number

    UB2
  2. Classes Start

    Jan 01, 2014
  3. Estimated Effort

    4h
Enroll